حافظه های SSD بیشتر برای سرعت بالایشان محبوب واقع می شوند. دلیل سرعت آنها عدم وجود دیسک چرخانی است که در HDD ها قرار دارد.

مقایسه سرعت:

این یک امر مشخص است که SSD برنده بی چون و چرا در مقایسه سرعت است. ویندوز به طوری سریع بالا می آید که شما از سرعت آن لذت می برید،کپی شدن سریع فایل ها، باز شدن سریع نرم افزارهای سنگین و بازی ها، از جمله مزایای این حافظه است. شاید تنها مشکل این حافظه افت سرعت آن به دلیل پر شدن حافظه در گذر زمان است.همه این ها باعث می شوند که ما SSD ها را برنده سرعت بدانیم.

مقایسه حجم:

در اینجا شرایط کاملا برعکس سرعت است و اگر ملاک اصلی ما از خرید حافظه، میزان ظرفیت و گنجایش آن باشد بدون شک HDD انتخاب اول ماست . زیرا با اینکهSSD ها تا ظرفیت ۴ ترابایت هم ساخته شده اند، اما ظرفیت رایج و معمول آن ها ۲۵۶ تا ۵۰۰ گیگابایت است. از سوی دیگر ظرفیت معمول هارد دیسک ها از ۱ ترابایت شروع می شود و شما به راحتی میتوانید ظرفیت ۴ ترابایت را نیز تهیه کنید.

طول عمر:

به طور کلی فاکتورهای زیادی در طول عمر یک ابزار ذخیره سازی نقش دارند اما وقتی بخواهیم SSD را با HDD مقایسه کنیم به این نتیجه میرسیم که اطلاعات در  SSD از امنیت بالاتری نسبت به HDD برخوردار است زیرا SSD  بر خلاف HDD از هیچ قطعه متحرکی تشکیل نشده است در نتیجه در تکان های شدید یا بر اثر ضربه به دستگاه احتمال آسیب کمتری دارد. پس طول عمر حافظه SSD احتمالا بیشتر است.

شکل، اندازه و وزن

در هارد دیسک ها به دلیل قطعات متحرکی که در آن استفاده شده است در تولید اندازه های کوچک تر با محدودیت مواجه شده است.اما حافظه های SSD به دلیل استفاده از حافظه های فلش قابلیت تولید در اندازه های مختلف را دارند و می توان آنها را به اندازه های بسیار کوچک و وزن کمتر تولید کرد، به همین دلیل این حافظه در ابزارهایی قابل حمل مانند لپ تاپ ها گزینه اول شناخته می شوند.

مقایسه نویز و توان مصرفی


در این موارد نیز باز هم به دلیل وجود قطعات مکانیکی و متحرک HDD، درایو هایSSD   برتری خود را به HDD ها نشان میدهند. HDD در بهترین حالت، هم صدا تولید می کند و هم اینکه انرژی بیشتری مصرف می کند. این فاکتور در دستگاه های قابل حمل بیشتر به چشم می آیند مخصوصا فاکتور مصرف انرژی در افزایش طول عمر باتری بسیار موثر است.

 

نتیجه گیری:


بعد از معرفی انواع حافظه جانبی و مقایسه آنها در موارد مختلف، حال باید ببینیم که نیاز ما به عنوان خریدار چیست.

خریداران HDD

1- آرشیو و تماشای فیلم و ویدیو:

اگر از عاشقان فیلم و سریال هستید و میخواهید همیشه گنجینه ای از بهترین فیلم و سریال ها را در کامپیوتر خود ذخیره کنید بدون شک هاردیسک کارگشای شما خواهد بود.

2- بازی های ویدیویی:

کسانی که اهل بازی هستند گر چه سرعت خیلی به کارشان می آید اما با توجه به داشتن نیاز به حجم بالا بهتر است از یک درایو  HDD استفاده کنند تا با مشکل کمبود حافظه جانبی مواجه نشوند. البته بهترین کار خرید حافظه SSD و در کنار آن خرید یک حافظه خارجی است.

3- نرم افزار های متعدد گرافیکی و سه بعدی:

این دسته از مصرف کنندگان هم حافظه های  HDDمناسب کارشان است زیرا مهندسان و گرافیست ها با فایل هایی با حجم بالا سروکار دارند. اما در برنامه های سنگین مثل فتوشاپ،تریدی مکس، مایا، اتوکد که برنامه ها دیر لود میشوند،باعث میشود که ما به وجود SSD هم فکر کنیم.

اگر محدودیت در تعداد حافظه ندارید پیشنهاد ما استفاده از یک SSD  در کنار یک HDD  می باشد به طوری که سیستم عامل و برنامه های سنگین روی درایو SSD  می باشد و فایل های حجیم روی HDD   و یا در صورت پایین بودن حجم SSD  استفاده از این حافظه به عنوان cache بسیار مناسب است.

خریداران SSD

1- عاشقان سرعت:

همه موارد بالا نیز میتوانند از SSD استفاده کنند اما بنا به نیازی که دارند ضرورتی در این کار وجود ندارد و نیاز نیست که هزینه چند برابری بابتSSD  پرداخت کنند اما در این بین کسانی وجود دارند که فارغ از حرفه شان و کاری که با کامپیوتر انجام میدهند، عاشق سرعت هستند. این دسته از کاربران بدون شک باید SSD  بخرند.

2- کسانی که همیشه در حال جابه جایی هستند:

این اشخاص به دلیل شرایط کاری خود همیشه در حال مسافرت و جابه جایی هستند و نیازمند طول عمر باتری و مقاومت بیشتر حافظه جانبی به ضربه هستند که با استفاده از SSD  درایوها می توانند این نیاز را پاسخ گویند.