احتمالا برای همه ما پیش آمده که بخواهیم فیلم و عکس‌های روی موبایلمان را روی تلویزیون به نمایش بگذاریم. اما این کار نیازمند همگام‌سازی بین تلویزیون و موبایل بوده و در اکثر مواقع تلاش ما بدون نتیجه می‌ماند. اما امروز قصد داریم تمامی روش‌های ممکن برای اتصال گوشی به تلویزیون را مورد بررسی قرار بدهیم.

نکته‌ای که باید پیش از شروع مد نظر داشته باشید هوشمند بودن تلویزیون شماست. بسیاری از تلویزیون‌های بزرگ و مدرن امروزی هوشمند نیستند و از قابلیت اتصال به اینترنت یا تلفن همراه پشتیبانی نمی‌کنند. بنابراین امکان اتصال وایرلس گوشی و آن تلویزیون وجود نخواهد داشت.

نحوه اتصال گوشی اندرویدی به تلویزیون

روش اول: اتصال به تلویزیون


اولین و آسان‌ترین روش برای اتصال به تلویزیون هوشمند، برقراری ارتباط میان گوشی و خود تلویزیون خواهد بود. برای انجام این کار مراحل زیر را دنبال کنید.

  • گوشی و تلویزیون را به یک شبکه وای فای مشترک متصل کنید.
  • به تنظیمات تلویزیون رفته و گزینه اتصال به تلفن همراه را انتخاب کنید.
  • حالا تلویزیون شروع به جستجوی دیوایس‌های موجود روی شبکه اینترنت خانگی شما خواهد کرد.
  • معمولا تلویزیون‌های هوشمند برنامه مخصوص خودشان را برای اتصال گوشی به تلویزیون پیشنهاد می‌دهند. آن برنامه را نصب کرده و به قسمت اتصال به تلویزیون بروید.
  • پس از پیدا شدن گوشی شما توسط تلویزیون، ممکن است رمزی برای شما نمایش داده شود که باید آن را در موبایلتان وارد کنید. آن را وارد کرده و سپس از پخش محتویات صفحه گوشی روی تلویزیون لذت ببرید.

گاهی اوقات تولید کننده تلویزیون اپلیکیشن خاصی را معرفی نکرده و یا آن برنامه کارکرد درستی ندارد. اگر با چنین شرایطی مواجه شدید می‌توانید به سادگی به سراغ برنامه‌هایی دیگر مانند AllCast، Cast to TV، LocalCast و غیره بروید که امثال آن‌ها در استورهای نرم افزاری ایرانی و خارجی بسیار زیاد است. نحوه کار با این برنامه‌ها مشابه با آنچه که بالاتر گفته شد خواهد بود و در صورت نیاز به انجام تنظیمات خاص، خود برنامه راهنمایی‌های لازم را ارائه می‌کند.

روش دوم: اندروید باکس و دانگل اتصال وایرلس


دومین روش برای وصل کردن گوشی اندرویدی به تلویزیون هوشمند و غیر هوشمند استفاده از دانگل است. این دانگل‌ها اولین بار توسط گوگل با کروم کست – Chromecast معرفی شدند و پس از آن دانگل‌های مختلفی توسط شرکت‌های دیگر روانه بازار شدند.

نحوه اتصال به این دانگل‌ها بسیار راحت بوده و در واقع کاربرد این دانگل‌ها، تبدیل کردن تلویزیون غیر هوشمند به تلویزیون هوشمند یا همان اسمارت تی وی خواهد بود. بدین ترتیب شما می‌توانید به آن دانگل متصل شده و محتوای مورد علاقه‌تان را روی صفحه بزرگ تلویزیون مشاهده کنید.

اندروید باکس‌ها نیز می‌توانند عملکردی مشابه با دانگل داشته باشند. البته قابلیت‌های مربوط به هر اندروید باکس ممکن است با دیگری متفاوت باشد اما معمولا این دستگاه‌ها نیز اتصال گوشی به تلویزیون را امکان‌پذیر می‌کنند و در کنار این ویژگی، قابلیت اتصال تلویزیون به اینترنت و تماشای فیلم و سریال به صورت آنلاین را در خود دارند. به نوعی می‌توانیم بگوییم خرید یک اندروید باکس به مراتب می‌تواند بهتر و هوشمندانه‌تر از خرید یک دانگل بلوتوثی باشد.

روش سوم: اتصال با سیم به وسیله آداپتور یا هاب

در این روش همانند روش قبلی، امکان اتصال به تلویزیون‌های غیر هوشمند نیز فراهم شده است. در این روش شما بایستی به خرید یک هاب یا آداپتور روی بیاورید که از پورت‌های تلویزیون‌تان پشتیبانی کند. معمولا این آداپتورها پورت HDMI و USB نوع A و C را روی خود دارند و کارتان را راه می‌اندازند. شما بایستی با یک کابل موبایل‌تان را به هاب متصل کنید و سپس با یک کابل HDMI یا هر کابلی که تلویزیون شما از آن پشتیبانی می‌کند، هاب را به تلویزیون وصل کنید.

هاب‌ها در انواع مختلفی تولید می‌شوند و می‌توانید نوع مورد نظرتان را با جستجو در بازارهای اینترنتی یا فروشگاه‌های تلویزیونی پیدا کنید.

نحوه اتصال آیفون به تلویزیون

اپل به دلیل آنکه خودش اپل تی‌وی – Apple TV را تولید می‌کند، برای اتصال آیفون‌هایش به تلویزیون سخت‌گیری‌هایی را لحاظ کرده تا کاربران به طور غیرمستقیم به سوی خرید یک دستگاه اپل تی‌وی سوق داده شوند. با این وجود همچنان راه‌هایی برای اتصال گوشی آیفون به اسمارت تی وی و تلویزیون‌های غیرهوشمند وجود دارد که در ادامه آن‌ها را بررسی خواهیم کرد.

روش اول: اتصال آیفون به خود تلویزیون هوشمند

برای شروع از ساده‌ترین روش آغاز می‌کنیم. تمامی آیفون‌ها در مرکز کنترل (Control Center) خود گزینه‌ای تحت عنوان «Screen Mirroring» را دارند. اگر آن را غیرفعال کرده‌اید می‌توانید با مراجعه به تنظیمات و بخش کنترل سنتر، آن را مجددا فعال کرده و به این بخش برگردانید.

با لمس این گزینه، لیستی از تلویزیون‌های هوشمندی که در اطراف شما هستند به طور خودکار به نمایش در می‌آیند. پس از پیدا کردن تلویزیون‌تان، روی آن تپ کرده و اتصال آغاز می‌شود. گاهی اوقات تلویزیون منتظر تایید شما برای اتصال دستگاه به خود منتظر خواهد ماند. بدین ترتیب بایستی از طریق تلویزیون به موبایلتان اجازه متصل شدن را بدهید.

روش دوم: آداپتور لایتنینگ

در ابتدا اپل آداپتور لایتنینگ DV را برای لپ تاپ‌هایش عرضه کرده بود. این آداپتور اجازه اتصال کابل‌های مختلف را به لپ تاپ می‌داد و بدین ترتیب می‌توانستید خروجی‌های مختلفی از مک بوک خود بگیرید. اگر شما نیز یکی از این آداپتورها را خریداری کرده‌اید به شما تبریک می‌گوییم، چرا که از این آداپتور می‌توانید به عنوان هاب برای اتصال گوشی به تلویزیون هوشمند یا غیر هوشمندتان استفاده کنید. تنها کافیست گام‌های زیر را به ترتیب دنبال کنید.

  • یک انتهای کابل HDMI را به تلویزیون متصل کنید. از آنجایی که این کابل تا آداپتور لایتنینگ کشیده خواهد شد، از طول کافی آن کابل اطمینان حاصل کنید.
  • انتهای دیگر کابل HDMI خود را به آداپتور لایتنینگ متصل کنید.
  • از طریق درگاه لایتنینگ، آیفونتان را به آداپتور وصل کنید.
  • تلویزیون را روشن کرده و آن را روی دریافت اطلاعات از طریق کابل HDMI تنظیم کنید.
  • حالا تصاویری که روی صفحه آیفون شما نمایش داده می‌شوند مستقیما روی تلویزیون قابل مشاهده خواهند بود.

آیا شما روش دیگری برای اتصال گوشی‌های اندرویدی یا آی‌او‌اسی به تلویزیون می‌شناسید؟